Sadržaj:

Anonim

Prijavu za posao možete prijaviti na mnogo načina, uključujući e-poštom, faksom ili poštom. Međutim, mnogi poslodavci zahtijevaju od podnositelja zahtjeva da osobno predaju zahtjeve. Kada to učini, potencijalni zaposlenik može doći u kratak kontakt s poslodavcem, što zahtijeva kratak razgovor. Ovo je prilika da se ukratko predstavite poslodavcu i, govoreći prave stvari, napravite dobar prvi dojam na njega.

Identificirajte se

Ako vidite poslodavca, uvijek se rukujte i predstavite se. Upotrijebite svoje puno ime, iako možete spomenuti nadimak - provjerite je li prikladan za posao - ako je to ime kojim se obično obraćate. Ako poslodavac ne želi biti u žurbi, recite jednu ili dvije rečenice o sebi, poput "Trenutno sam zaposlen u Ace Temp Services" ili "Diplomirao sam na Smithson State Collegeu."

Izrazite entuzijazam za rad

Nakon što ste se upoznali, recite kratku rečenicu ili dvije da ste željni raditi za poslodavčevu tvrtku. Snimajte za ton koji kombinira entuzijazam s poštovanjem. Na primjer, crta poput "Volio bih imati priliku raditi za vas - divim se vašoj tvrtki mnogo" prenosi poslodavcu da ćete biti predani tom poslu. Ako možete biti specifični, kao što je spominjanje određenog aspekta tvrtke kojoj se divite, to pokazuje da znate nešto o poslu.

Pitati pitanje

Ne želite uzeti previše vremena poslodavca, ali ako se čini otvorenim za brzu raspravu, postavite mu pitanje o tvrtki. Uvjerite se da je to dobro informirano pitanje, ono koje ukazuje da ste razmišljali o tvrtki. Na primjer, ako se prijavljujete za građevinskog radnika, pitajte poslodavca kakve projekte tvrtka specijalizira i koje vještine najviše cijene.

Hvala mu na Njegovom vremenu

Prije nego što odete, zahvalite poslodavcu na njegovom vremenu i obzirnosti. Također, recite poslodavcu da ako ima bilo kakvih pitanja, trebao bi stupiti u kontakt s vama. Te izjave pokazuju poslodavcu da ste ljubazni i dobro odgojeni. To ukazuje na njega da će vam biti i ugodna osoba da imate na radnom mjestu i vjerojatno ćete biti vješti u razgovoru s klijentima.

Preporučeni Izbor urednika