Anonim

kredit: @ brachostudio / Twenty20

Ovaj tjedan Netflix je objavio da će samo četvrti put u svojoj povijesti povećati cijene pretplate u SAD-u. To je iz istog razloga zbog kojeg su se u listopadu 2017. pojavile cijene: taj slatki, slatki izvorni sadržaj. Čak i ako samo gledate nekoliko emisija mjesečno, Netflix je i dalje prilično dobar posao. Neki kupci i analitičari počinju se pitati koliko su stvari koje se vrte u sobi.

Frank Pallotta, pišući za CNN Business, ukopao se u dostupne brojeve (Netflix je prilično kavez na svojoj pretplatničkoj bazi, ali to nije sve što je u ponudi). On navodi studiju iz 2018. da su apetiti Amerikanaca za usluge streaminga prilično jaki: spremni smo se pretplatiti na šest, u prosjeku, i spremni smo ispustiti oko 38 dolara mjesečno na streaming.

To može uzrokovati neke probleme na cesti. Sve više i više medijskih tvrtki izlaze iz vlastitih platformi za streaming; u slučaju Disneyja, to neće značiti više animiranih klasika ili Marvel blockbustera na bilo kojem drugom pružatelju usluga. Budući da tvrtke poput Netflixa traže veću dobit bez previše opterećenja svoje baze klijenata, mogu pribjeći opcijama poput ograničavanja dijeljenja lozinki, pa čak i ono što se najčešće želi izbjeći: oglašavanje u programu.

Pa opet, sve se moglo svesti na sve te ekskluzivne emisije, na kraju. "Ako nastavite s dodavanjem više sadržaja koje ljudi vole, onda je cijena točka pokretna meta", izjavio je CNN Businessu medijski analitičar Rich Greenfield. "Zapravo ne postoji strop."

Preporučeni Izbor urednika