Sadržaj:

Anonim

Kao i mnoge druge države, država Teksas nameće porez na promet na kupnje unutar svojih granica. Osim toga, mjesta u Teksasu mogu nametnuti dodatne poreze za povećanje prihoda, ali ukupni porez na promet ograničen je na maksimalnih 8,25 posto od 2010. Prema Texas Comptroller, porez na promet primjenjuje se na "sve maloprodaje, zakupnine i zakupnine" većine robe "uz" oporezive usluge ".

Pomoću kalkulatora brzo odredite svoj porez na promet u Teksasu.

Korak

Potražite ukupnu stopu poreza na promet za lokalnost u kojoj izračunavate porez na promet. Državna stopa poreza na promet iznosi 6,25 posto, ali svaki lokalitet može imati dodatne gradske, županijske, tranzitne i posebne namjene za prodaju okruga koji mogu povećati ukupnu poreznu stopu. Texas Comptroller web stranice navodi stope za svako područje.

Korak

Podijelite stopu poreza na promet za vaš lokalitet sa 100 da biste je pretvorili iz postotka u decimalni. Na primjer, ako ste živjeli u Abilene (Jones County), te bi podijeliti 8,25 posto od 100 da bi se utvrdilo da je stopa poreza na promet izražena kao decimalna vrijednost je 0,0825.

Korak

Pomnožite stopu poreza na promet izraženu kao decimalni iznos s iznosom kupnje kako biste izračunali porez na promet prilikom kupnje. Na primjer, ako ste kupili 660 dolara, a porezna stopa izražena kao decimalna vrijednost bila je 0,0825, umnožili biste $ 660 za 0,0825 da biste dobili 54,45 dolara.

Preporučeni Izbor urednika