Sadržaj:

Anonim

Porez na promet nametnute su od strane države i lokalnih vlasti kao sredstvo za povećanje prihoda. Porez na promet je vrsta poreza na potrošnju jer se porez odnosi samo na kupnju. Prema Money Zineu, porez na promet čini oko 25 posto prihoda države i lokalnih vlasti. Iznos poreza na promet određuje se prema stopi poreza na promet i veličini kupnje.

Porez na promet se dodaje troškovima kupnje.

Korak

Dodajte sve primjenjive poreze na promet kako biste pronašli ukupnu stopu poreza na promet. Primjerice, ako imate gradski porez na promet od 3,1 posto i državni porez na promet od 5,4 posto, dodali biste 3,1 do 5,4 da biste dobili ukupnu stopu poreza na promet od 8,5 posto.

Korak

Podijelite ukupnu stopu poreza na promet izraženu kao postotak od 100 da biste je pretvorili u decimalni. U ovom primjeru podijelili biste 8.5 sa 100 da biste dobili 0.085.

Korak

Pomnožite stopu poreza na promet izraženu u postocima kupovnom cijenom kako biste izračunali porez na promet. Završavajući primjer, ako stavka košta $ 330, umnožite $ 330 za 0,085 da biste pronašli porez na promet, koji bi bio 28,05 dolara.

Preporučeni Izbor urednika