Anonim

kredit: @ 5seven / Twenty20

To je prijenosno, to je osobno i prilično je savršeno za mnoštvo prigoda. Voljeli smo davati poklon kartice (i jednom davno, poklon bonove) godinama, ali ne može se poreći da u određenom trenutku, čini se da samo začepe vaš novčanik. Ipak, postoje neki vrlo dobri razlozi da ih se držite - čak i nakon što ste ih pozvali.

Neki od tih razloga su i očiti i izravni. Ako odlučite vratiti predmet koji ste kupili poklon karticom, moguće je da će politika trgovine možda zahtijevati da sama kartica izda kredit za povrat. Pisanje za Delish, Sarah Weinberg predlaže recikliranje, posebno s obzirom na to da bi plastične poklon kartice mogle dodati "75 do 100 milijuna funti polivinil klorida (PVC) na odlagališta." Ali najlukavija upotreba dolazi od ljudi na Terapija stanovima.

Caroline Biggs ističe pametno rješenje za prijavu za besplatnu probnu verziju većine usluga. To je posebno relevantno za unaprijed učitane debitne kartice: umjesto da koristite vlastitu kreditnu karticu da biste se prijavili i brinuli o tome kada ćete otkazati ispitivanje, "pokušajte unijeti podatke iz jedne od vaših praznih ili gotovo praznih unaprijed plaćenih poklon kartica zapečati dogovor ", piše ona. "Ne samo da ćete se poštedjeti neželjene naknade, koristeći lažnu karticu umjesto vašeg pravog znači da nećete morati brinuti o tvrtki koja ima bilo koji od vaših osobnih podataka nakon što je probno razdoblje završilo."

To može biti pretplata verzije telefona s plamenikom, ali ako pokrenete uski (ili manje uski) brod, to bi moglo biti vrijedno pokušaja.

Preporučeni Izbor urednika