Sadržaj:

Anonim

Depresija i anksiozni poremećaji mogu biti osnova za zahtjeve radnika za naknadom štete. Simptomi depresije uključuju osjećaj tako plave boje da ne možete ustati iz kreveta ujutro. Isto tako, ako se osjećate kao da je izazov za vas da napustite svoju kuću ili se oko ljudi, onda možda pate od anksioznog poremećaja. Da biste znali imate li zahtjev za naknadu štete za radnike, morate shvatiti jesu li se ti uvjeti razvili iz nečega što se dogodilo na poslu.

Kompenzacija radnika za depresiju i anksioznost Disordercredit: ijeab / iStock / GettyImages

Zahtjevi povezani s radom

Depresija i anksiozni poremećaji mogu dovesti do odštetnih zahtjeva radnika, ako stanje nastane zbog nečega što se dogodilo na poslu. Stanje mora biti rezultat naglog i traumatičnog događaja na poslu; ne može nastati iz događaja koji se događaju tijekom vremena. Na primjer, netko tko je izgubio važan posao nakon kvara na računalu i odmah pretrpio napad anksioznosti mogao bi podnijeti zahtjev.

Medicinska podrška

Ako vjerujete da ste pretrpjeli depresiju ili anksiozni poremećaj zbog događaja u vezi s radom, možete podnijeti zahtjev za naknadu štete za radnike. Prvi korak je posjetiti svog liječnika koji će ispuniti potrebne obrasce. Liječnik će vam objasniti vaše stanje i način na koji je nastao zbog događaja na poslu. Sve države zahtijevaju medicinsku potvrdu kako bi podržali zahtjev za naknadu štete za radnike. Liječnik će također dati dijagnozu, mišljenje o vašoj sposobnosti za rad i preporuke za liječenje.

Izjava radnika

Sljedeći korak je da popunite izvješće o nesreći sa državom. Ovo je standardni obrazac koji će biti dostupan kod vašeg poslodavca. Morat ćete popuniti osnovne podatke o sebi i zatim opisati što se dogodilo. Trebali biste biti što koncizniji i objasniti kako se vaše stanje razvilo iz vašeg rada. Također biste trebali ukazati na sve svjedoke o bilo kojem događaju koji je uzrokovao stanje. Možda će biti potrebno da ti svjedoci podrže vaš slučaj.

Prednosti

Radnički zahtjevi za naknadu štete mogu pružiti razne pogodnosti. Najvažnija korist je općenito liječenje mentalnog zdravlja. Svi liječnički računi koji se odnose na mentalno zdravlje bit će plaćeni od strane države. Još jedna važna prednost je zamjena plaća. Ako ne možete raditi zbog vašeg stanja, država će vam pružiti barem postotak vaše normalne plaće dok se ne vratite na posao.

Preporučeni Izbor urednika