Anonim

Self-Carecredit: Digitalna vizija / DigitalVision/GettyImages

Millennialsi su se često zvali "Me Me Me Generation", ali sada ima mrmljanja da bi "generacija samopomoći" mogla biti prikladnija nadimka. Prema istraživanju istraživačkog centra Pew, milenijalci, kako se izvješćuje, troše više novca na osobno poboljšanje, tj. Na vježbanje, dijetu, životno treniranje, meditaciju - nego bilo koja generacija prije njih. Industrija samopomoći je 10 milijardi dolara godišnje poduzeća, a milenijalci su u velikoj mjeri zahvalni.

Zašto se onda sve to događa? Postoji nekoliko odgovora na to pitanje. Briga o sebi nije ništa novo - ljudi to rade još od antičkih vremena. Međutim, postoji nešto u vezi s internetom, društvenim medijima, destigmatizacijom problema mentalnog zdravlja i vrlo stresnim i nestabilnim političkim i ekonomskim okruženjem u kojem se ova generacija osjeća kao da je sada dobro za sebe - i nema nikakve sramote u toj igri.

U priči NPR-a o temi stručnjaka za mentalno zdravlje Hyepin Im prolazio je kroz nekoliko razloga zašto je ova generacija toliko usmjerena na brigu o sebi i tako spremna potrošiti novac na nju. "Povećana svijest je vrlo moćna", izjavila je za NPR. "Drugi dio, na neki način smo stalno bombardirani u samoprimanju." Čini se da samo-apsorpcija dovodi do želje za samopoboljšanjem; i (kao što je već spomenuto) de-stigmatizacija čitavog niza pitanja - i mentalnih i fizičkih - zauzvrat vodi do brige o sebi. To je savršena oluja koja je izazvala brigu o sebi da se popne na vrh popisa prioriteta ljudi.

I tu ga imate, generacija koja samo želi biti njihova najbolja zdrava ja - i spremna je potrošiti novac potreban za to.

Preporučeni Izbor urednika