Sadržaj:

Anonim

U 2009. oko 2,5 milijuna ljudi podnijelo je porezne prijave s prilagođenim bruto dohotkom od nule ili negativnog AGI-a. Za osobe koje nisu vlasnici poduzetnika, to znači da u tekućoj godini ne plaća se porez, ali "gubitak" ne utječe na druge porezne godine. Za vlasnike tvrtki, negativni AGI može značiti da se gubici mogu prenijeti natrag ili naprijed kako bi se smanjili porezni računi u drugim godinama.

definicije

Postoje tri brojke prihoda koje su relevantne za porezne svrhe. Bruto prihod je stvarni iznos dohotka koji je osoba primila, kao što je plaća. Za vlasnike tvrtki uključuje profit, a ne prihode. Prilagođeni bruto dohodak je bruto dohodak umanjen za sve na određenom popisu IRS-a, detaljno opisan u redovima od 23 do 35 obrasca 1040 porezne prijave; primjeri uključuju isplate zdravstvenih štednih računa i kamate na studentske zajmove. Oporezivi dohodak je usklađen bruto dohodak umanjen za dopuštene odbitke: to se može iskazati po stavkama ili standardnim iznosima na temelju okolnosti poreznog obveznika.

Negativni AGI je moguć

Vrlo je rijetko da osoba ima negativan AGI, ali je moguće. To bi se obično dogodilo samo ako je osoba bila na izuzetno niskom dohotku; na primjer, samo primanje naknada za nezaposlene, ali i dalje plaćanje iznosa koji smanjuju AGI, kao što su školarine ili zdravstveno osiguranje kao samozaposlena osoba. Može se dogoditi i ako vlasnik tvrtke napravi gubitak.

Zaposlenici i nezaposleni

Ako ne vodite tvrtku, negativni AGI nema nikakav utjecaj na prošle ili buduće porezne prijave. To znači da neće biti saveznog poreza na dohodak koji se plaća za godinu kao negativan AGI jamstvo da će oporezivi prihod biti negativan. Međutim, taj "negativan" dohodak ne može se uračunati u poreznu prijavu i obračun sljedeće godine.

Tvrtke

Ako vodite posao kao jedini vlasnik, a gubici u poslovanju pridonijeli su negativnom AGI-ju, a time i negativnom oporezivom prihodu, možda ćete moći primijeniti neke od tih gubitaka na različite porezne godine. Obično prvo morate primijeniti gubitke na dohodak iz protekle dvije godine kako biste vidjeli ispunjavate li uvjete za povrat, a zatim primijenili preostale gubitke na buduće porezne godine.

Da biste koristili ovaj objekt, morate ispuniti IRS Obrazac 1045. To uključuje preračunavanje podataka za godinu na način koji znači da su neki troškovi koji pretvaraju bruto prihod u AGI ili isključeni iz izračuna, ili podložni ograničenjima. Zatim ponovno izračunate svoje dopuštene odbitke, na koje može utjecati revidirani AGI, a zatim izračunati izmijenjeni iznos oporezivog prihoda. Ako je ta brojka još uvijek negativna, ona predstavlja "gubitak" koji možete primijeniti na prethodne ili buduće porezne godine.

Preporučeni Izbor urednika