Sadržaj:

Anonim

Izravni depozit eliminira potrebu za papirnatom čekom, provizijom i novčanom naknadom te mogućnošću izgubljenog ili ukradenog čeka. Također, dobit ćete pogodnosti brže nego putem pošte. Da biste se prijavili za izravni depozit, morate imati otvoreni zahtjev za nezaposlene, imati ček ili štedni račun i dostaviti agenciji za zapošljavanje vaše države potrebne informacije.

Stubcredit za izravni depozit: Gary Arbach / iStock / Getty Images

Kako se prijaviti

Online bankarstvokredit: Jack Hollingsworth / Photodisc / Getty Images

Većina država zahtijeva od podnositelja zahtjeva da se prijave za izravni depozit putem online obrasca. Neke države, kao što je Massachusetts, omogućuju vam da nazovete ured za razvoj rada i radne snage i pružite informacije o izravnom depozitu. Da biste se prijavili, potreban vam je usmjerni broj američke bankarske banke (ABA) i broj bankovnog računa banke. Ti se brojevi nalaze na dnu čeka. Prvih 9 znamenki je ABA usmjerivački broj, a zadnji skup brojeva je broj Vašeg bankovnog računa.

Vrijeme postavljanja

Da biste ubrzali proces, možete postaviti izravni depozit kada se prvotno prijavite za naknadu za nezaposlenost. Kredit: osigurač / osigurač / Getty Images

Vrijeme potrebno za postavljanje izravnog depozita za naknade za nezaposlene razlikuje se od države do zemlje. Općenito, potrebno je pet do sedam dana za obradu. Neke države, kao što je Washington, mogu potrajati do 14 dana, dok Ohio treba samo tri do četiri dana za uspostavu izravnog depozitnog računa. Vaša državna služba za nezaposlene provjerava je li ABA-in putni broj važeći, a podaci o bankovnom računu točni. Da biste ubrzali postupak, možete postaviti izravni depozit kada prvotno podnesete zahtjev za naknadu za nezaposlenost.

Vrijeme depozita

U većini slučajeva, depozit će se pojaviti na vašem računu u roku od 48 sati od odobrenog potraživanja. Kredit: Anatoliy Babiy / iStock / Getty Images

Nakon što potvrdite podatke o izravnom depozitu, svoje pogodnosti možete primati izravno na bankovni račun. Vaša metoda podnošenja neće se promijeniti, ali umjesto da čekate da se papirski ček pošalje poštom, novac će biti uplaćen u banku izravno s računa ureda za zapošljavanje. U većini slučajeva, depozit će se pojaviti na vašem računu u roku od 48 sati od vašeg odobrenog zahtjeva, iako neke države uzimaju duže, a neke manje.

Razmatranja

Provjerite prihvaća li banka izravni depozit transakcijekredit: Comstock Images / Stockbyte / Getty Images

Potvrdite da vaša banka prihvaća transakcije s izravnim depozitom, budući da ih ne prihvaća svaka banka. Ako vaša banka ne prihvaća transakcije s izravnim depozitom, potražite banku koja to čini.Druga mogućnost je da se raspitate radi li vaša služba za nezaposlenost debitnu karticu posebno za plaćanja za nezaposlenost. Vaše naknade za nezaposlene bit će izravno pohranjene na karticu. Mnoge države, kao što je Ohio, nude tu uslugu svojim stanovnicima.

Preporučeni Izbor urednika