Sadržaj:

Anonim

Primanje pisma ponude za novi posao obično je znak da vam poslodavac namjerava dati posao. Međutim, to nije ugovor o radu i može se opozvati u bilo kojem trenutku. Ako vam se to dogodi, možete podnijeti zahtjev za naknadu za nezaposlene u svojoj državi, ali morate ispuniti iste uvjete za stjecanje prava kao i svaki drugi podnositelj zahtjeva. Konkretno, prihvatljivi zahtjev za odvajanje posla može predstavljati neke probleme.

Ponudite slova

Neke tvrtke nude pisma ponude za svoje potencijalne zaposlenike, što uključuje informacije o tvrtki, informacije o položaju i plaći te rok u kojem morate prihvatiti posao da biste dobili ove uvjete. Dok ponuda pisma može pružiti dio uma potencijalnim stanodavcima i drugim vjerovnicima, to nije ugovor o radu. Svaka stranka općenito ima pravo odbiti ponudu iz bilo kojeg razloga. Na primjer, ako se pozadinska provjera vrati s određenim nedostacima, tvrtka može opozvati pismo ponude. S druge strane, možete dobiti bolju ponudu negdje drugdje i ne prihvatiti ponuđenu ponudu.

Razdvajanje posla

Kada podnesete zahtjev za naknadu za nezaposlene, glavni uvjet za ispunjavanje uvjeta je da se vaše radno mjesto razdvaja bez vlastite krivnje. Ako je vaš poslodavac prekinuo odnos, to ne može biti za pravedan razlog, što bi bio razlog koji se pripisuje vama i vašem ponašanju. Ako ste dobrovoljno otišli, morate imati pravedan razlog, što bi bio razlog koji se pripisuje vašem poslodavcu ili njegovim postupcima. Da biste provjerili razlog, vaša država kontaktira vašeg bivšeg poslodavca da provjeri razloge za odvajanje od posla.

Koji posao?

Ako se nađete nezaposleni nakon što ste poslodavca očekivali da će početi raditi za poništenu ponudu za posao, pitanje pada na to tko je vaš posljednji poslodavac. Zakoni se razlikuju ovisno o državi, ali općenito je to posljednji koji vam je platio plaću. (U nekim državama morate raditi određenu količinu sati.) Dakle, ako vam taj potencijalni posao nikada nije stvarno platio, vaša se nezaposlenost temelji na zadnjem poslu koji ste imali. Ako ste dobrovoljno otišli na novi posao, ne možete se kvalificirati za beneficije.

Više informacija

Iako programi osiguranja za slučaj nezaposlenosti imaju neke savezne smjernice, svaka država u najvećem dijelu donosi svoje zakone o osiguranju od nezaposlenosti. Dakle, je li vaš posljednji relevantan posao bio posljednji koji vam je platio plaću ili posljednju koju ste radili određenu količinu sati, može varirati. Bez poznavanja vaše države prebivališta, teško je precizno govoriti o tim stvarima. Za informacije o specifičnim zakonima o osiguranju za slučaj nezaposlenosti u svojoj državi ili vašem pojedinačnom zahtjevu obratite se uredu za rad u svojoj državi.

Preporučeni Izbor urednika