Anonim

kredit: @ nina_p_v / Twenty20

Prošli tjedan, kraj ere prošao je tiho u Mac Storeu. Nakon predstavljanja ovogodišnjeg Appleovog proizvoda, tehnološki div je uklonio posljednje iPhone s portala za online prodaju koji je uključivao priključak za slušalice.

Navijači iPhonea i mobilni uređaji općenito su to očekivali već neko vrijeme otkako je Apple 2016. godine predstavio vlastite bežične slušalice. Ali to nije nužno ono što većina potrošača želi. Hoće li se novi XS, iPhone XS i iPhone XR mjeriti na trajanje baterije i snagu zaslona, ​​ostaje da se vidi. Ono što je sigurno je da ako želite nastaviti koristiti svoje omiljene ne-bežične slušalice, trebat ćete poni.

Dongle koji omogućuje priključak za slušalice za rad s jackless iPhones neće doći uključeni u bilo koji novi model kupite. Morat ćete ga napuniti odvojeno, a dok adapter koji povezuje portove Lightninga s priključkom za slušalice prodaje se za samo 9 USD, jednostavno može biti previše uznemirujuće.

Utičnica za slušalice je zapravo jedan od najstarijih elektroničkih dijelova u stalnoj uporabi; neki računi svoje korijene polaze od 1870-ih godina i od tada su uglavnom ostali nepromijenjeni. Appleovi dizajneri kažu da će bežično smanjiti iPhone čak i dalje, ali kritičari tvrde da je riječ o "planinama elektroničkog otpada", s obzirom na to koliko se postojećih uređaja oslanja na priključak za slušalice za spajanje na iPhone. Još uvijek imate opcije za nabiranje iPhone modela koji uključuje priključak za slušalice, ali za većinu nas može biti vrijedno pronaći vaš najbliži program za recikliranje elektronike.

Preporučeni Izbor urednika