Sadržaj:

Anonim

Kako poništiti ček. Pisanje čeka nije krajnje kao što mislite. Ček možete otkazati ako otkrijete da je to apsolutno potrebno. Iako vas to može koštati i nije nešto što biste trebali raditi svakodnevno, postoje slučajevi kada je to potrebno. Stoga, trebate znati kako poništiti ček kada je to potrebno.

Korak

Vodite evidenciju o svim provjerama koje pišete. Banka vam daje registar čekova kako biste mogli zabilježiti broj čeka, datum na koji je napisan ček, na koga se piše ček i iznos čeka. To su sve potrebne informacije ako želite otkazati ček.

Korak

Nazovite svoju banku i recite im da želite zaustaviti plaćanje na čeku. Zaustavljanje plaćanja jednako je otkazivanju čeka. Tražit će vam broj računa, broj za provjeru, datum kada ste napisali ček, na koga ste napisali ček i iznos na ček. Možda žele znati razlog zbog kojeg otkazujete ček.

Korak

Idite u svoju banku. Ponekad vas banke žele osobno vidjeti prije nego što otkažu ček. Budući da postoji naknada za otkazivanje čeka, žele biti sigurni da imaju posla s vlasnikom računa.

Korak

Provjerite znate li svoju sigurnosnu riječ. Otkazivanje čeka nije nešto što banka treba olako. Oni će htjeti da predočite dokaz da ste vi napisali ček prije nego što će ga otkazati.

Korak

Izvagajte opcije. Budući da je trošak otkazivanja čeka, bolje je da ne poništite ček. Na primjer, ako je ček za $ 10 i za poništenje to košta $ 25, možda želite pustiti ček. To je nešto što morate sami odlučiti.

Preporučeni Izbor urednika