Sadržaj:

Anonim

Kada osoba izgubi posao, a ne svojim postupcima, ali iz razloga povezanih s reorganizacijom tvrtke, on će se općenito kvalificirati za primanje naknada za nezaposlene. Ove naknade isplaćuju državne agencije na tjednoj ili dvotjednoj osnovi. Te se naknade smatraju programom za ostvarivanje prava države, što znači da to može učiniti svatko tko zadovoljava kriterije za njihovo primanje. Međutim, ako osoba ne uspije ostvariti svoju naknadu u predviđenom vremenu, to ne može učiniti retroaktivno.

Naknade za nezaposlenost

Iznos povlastica koje osoba prima će ovisiti o tome koliko je novca zarađivao prije nego što je otišao s posla i koliko sada zarađuje. Osoba mora podnijeti zahtjev za povlastice ubrzo nakon što je otpušten. Naknade se procjenjuju od prvog dana na koji se osoba odnosi, iako može doći do kašnjenja prije nego što ih osoba može primiti. Naknade se ne dodjeljuju za vrijeme između otpuštanja osobe i vremena koje je zatražio.

Nepotrebne povlastice

Ako osoba predugo čeka da podnese zahtjev za beneficije, možda ih neće moći primiti ili će ih moći primiti za skraćeno vrijeme. Osim toga, ako osoba podnese zahtjev za naknadu za nezaposlene, a kasnije otkrije da nije primila pune pogodnosti na koje je imao pravo, on može ili ne može primiti razliku, ovisno o tome tko je napravio pogrešku.

Spremljene pogodnosti

Ako osoba prima beneficije i ne troši sav novac koji mu je dan, ne mora ga vratiti. Doista, on je neće moći vratiti. U većini država, osoba će podnijeti zahtjev za povlastice jednom, ali mora povratiti beneficije svaki tjedan ili dva tjedna. Svaki put kada osoba zatraži povlastice i oni su odobreni, izdavanje je konačno. Oni su njegovi da ga čuvaju, osim ako on vjeruje da su nezakonito izdani, u kojem slučaju ih on može vratiti.

Porezi

Iako su naknade za nezaposlene oblik državne pomoći, savezna vlada i mnoge vlade država ih smatraju oblikom dohotka. Oni stoga podliježu porezu na dohodak na federalnoj, a ponekad i na državnoj razini. Ako osoba ne potroši sve svoje naknade za nezaposlene, još uvijek je odgovorna za poreze koji su bili procijenjeni na sve pogodnosti koje je dobio.

Preporučeni Izbor urednika