Anonim

kredit: @ Jompran86 / Twenty20

Život se ne zaustavlja kada se uključite. Bez obzira na to koliko se trudite zadržati stvari profesionalnim, ponekad osobne stvari postaju previše neodoljive da vam dopuste da obavite svoj posao. Prvo prvo: Nemoj se stidjeti što se nosiš s ljudskim ranjivostima. Bilo da se sada bavite nečim ogromnim ili samo želite biti spremni, vrijedno je znati kako pomoći vašem poslodavcu da vam pomogne kroz stvarno teško vrijeme.

Bolje je za vašeg šefa da zna što je s vašom izvedbom, a ne pogoditi. Budite transparentni u vezi s tim s čime se bavite, iako ne trebate prekomjerno dijeliti - samo objasnite što vam smeta na poslu. Sve što je specifično u vezi trajanja ili onoga što trebate obaviti svoj posao pomoći će vam da napravite vaš slučaj, ali ako je sve samo jedan veliki nered, to je u redu reći i vi.

To je vrijedno i za menadžere, pogotovo ako vas nitko nije trenirao za to. Na osobnu razinu možete reagirati na nevolje kolege, ali kao član hijerarhije tvrtke također trebate imati na umu svoje vlastite dužnosti. Pobrinite se da imate dobar odnos sa svim članovima vašeg tima, tako da će se osjećati ugodno u razgovoru kada se dogodi nešto veliko. Kada imate pravu komunikaciju, možete učiniti više za vas oboje.

Najvažnije, moći slušati za ono što zaposlenik stvarno pita. Ako netko prolazi kroz ozbiljnu bolest ili treba postati obiteljski čuvar, shvatite kako im priuštiti fleksibilnost na radnom mjestu, osobito ako stresna situacija nema fiksni datum završetka. Zapamtite da dok očekujete standard ponašanja u uredu, prikazi emocija su često o strahu ili ljutnji, a ne o pokušaju manipuliranja vama. Naposljetku, uspostavite rutinu s check-inima koji zaposleniku omogućuju kontrolu i dostojanstvo. Cijeli ured će gledati kako rukovodstvo upravlja osobnim krizama. Dajte svima udobnost spoznaje da se to može učiniti osjetljivo i dobro.

Preporučeni Izbor urednika