Sadržaj:

Anonim

Kada izađete u restoran da jedete, obično morate dodati i porez na prodaju i nagradu za poslužitelj na cijenu računa. Porez na promet uvijek će se dodavati vašem računu. Ovisno o veličini vaše zabave, restoran može automatski dodati nagradu. Na primjer, restoran može dodati 19 posto besplatnog iznosa ako imate osam ili više osoba u svojoj zabavi. Inače, na vama je da dodate dodatak. Da biste izračunali ukupnu cijenu, morate znati postotke i za porez na promet i za nagradu.

Korak

Dodajte postotak poreza na promet postotku naplate. Primjerice, ako je stopa poreza na promet jednaka 5,6 posto, a nagrada iznosi 19 posto, ukupni iznos koji treba dodati računu iznosi 24,6 posto.

Korak

Podijelite zbroj postotka poreza na promet i besplatnog postotka za 100 da biste pretvorili u decimalni broj. U ovom primjeru podijelite 24,6 posto sa 100 da biste dobili 0,246.

Korak

Pomnožite rezultat s iznosom računa kako biste pronašli što porez na dodanu vrijednost i dodatak na račun. Na primjer, ako je račun 84 USD, pomnožite $ 84 s 0.246 da biste dobili $ 20.66.

Korak

Dodajte trošak besplatnog i poreza na promet na račun kako biste izračunali ukupnu cijenu. U ovom primjeru dodajte $ 20.66 do $ 84 da biste dobili $ 104.66.

Preporučeni Izbor urednika