Sadržaj:

Anonim

Korak

Aktivno pitanje na vašem zahtjevu za nezaposlenost može biti sve što utječe na vašu podobnost za naknade za nezaposlene. Ako vaš poslodavac osporava razlog zbog kojeg više niste zaposleni, to može biti aktivno pitanje. Neaktivnost, kao što je medicinsko pitanje, također je aktivna tema, jer ste dužni raditi kada primate naknade za nezaposlene. Drugi primjeri aktivnih pitanja uključuju boravak na odsustvu, primanje naknade za rad, primanje dohotka od mirovine, primanje dohotka iz socijalnog osiguranja, samozaposlenje, a ne državljanin SAD-a i primanje otpremnine.

identifikacija

Vrijeme

Korak

Aktivna pitanja mogu nastati u bilo kojem trenutku tijekom vašeg zahtjeva za nezaposlenost. Kada prvotno podnesete zahtjev za nezaposlenost, možete odmah imati aktivna pitanja, kao što je spor vašeg prošlog poslodavca u vezi razloga za odvajanje. Osim toga, dok prikupljate povlastice, možda imate drugačiji problem koji može zaustaviti ili odgoditi vaše povlastice.

Učinci na zahtjev za nezaposlenost

Korak

Kada se pojavi aktivno pitanje, dobit ćete ili pismo ili telefonski poziv od zastupnika za potraživanje. Bit će vam rečeno što je problem i može se postaviti niz pitanja. To je zato što agencija za nezaposlene mora istražiti ovo pitanje kako bi utvrdila može li se naknada za nezaposlenost nastaviti plaćati. U nekim slučajevima, vaše pogodnosti mogu biti zaustavljene ili vam se može javiti da trebate vratiti otpremninu. U drugim slučajevima vam se može reći da je sve dobro i da će se vaš zahtjev nastaviti s plaćanjem za razdoblje od kada je vaš zahtjev zaustavljen za istragu.

rezolucija

Korak

Uvijek imate priliku doprinijeti istrazi aktivne agencije za zapošljavanje. Ako vaš zahtjev bude odbijen ili zaustavljen kao rezultat aktivnog izdavanja, imate mogućnost žaliti se na odluku. Obično imate samo 10 dana za podnošenje žalbe. Potpune upute o žalbi šalju vam se poštom i neznatno se razlikuju od države do države. Tijekom žalbenog postupka bit ćete intervjuirani i trebat ćete navesti svoj slučaj protiv odluke. Ako se žalba ne pojavi, dobivate dodatnu šansu.

Preporučeni Izbor urednika