Sadržaj:

Anonim

Ako ste nedavno izgubili posao i oslanjate se na naknade za nezaposlene za plaćanje računa, možda se pitate koliko će to biti. Naknada za novčanu naknadu za nezaposlene izračunava se na temelju iznosa novca koji ste zaradili u posljednjih 18 mjeseci. Točna formula izračuna zapravo se neznatno razlikuje od države do države. Većina država nudi način za procjenu očekivanih plaća za nezaposlene sve dok znate koliko ste zaradili na prošlim poslovima.

Korak

Odredite koji će se od prethodnih zadataka koristiti za izračunavanje plaće ispitivanjem osnovnog razdoblja. Bazno razdoblje je prva četiri posljednja pet završenih kalendarskih tromjesečja. Kalendarski kvartali su tromjesečna razdoblja počevši od siječnja svake godine. Kada saznate svoje osnovno razdoblje, znate koji će se poslovi koristiti za izračun iznosa naknade.

Korak

Izračunajte koliko ste zarada zaradili tijekom osnovnog razdoblja pomoću starih plaća i W-2s. Iznos koji ste zaradili je ono što služba za nezaposlene temelji vaš iznos naknade za nezaposlenost. Izračunajte iznos zarađen u svakom tromjesečju kao najviši kvartal koji se obično koristi za određivanje naknada.

Korak

Pogledajte na web-mjestu ureda za nezaposlene da biste vidjeli je li dostupan procjenitelj ili kalkulator, kao što su web-lokacije ureda za nezaposlene u Coloradu i Michiganu. Ako vaše stanje nema jedan od tih kalkulatora, provjerite je li vodič za pogodnosti dostupan u PDF-u. Ako je tako, postoji vjerojatna tablica u njoj koja se može koristiti za određivanje iznosa naknada na temelju plaće u najvišoj četvrtini. Ako ne znate svoju državnu web stranicu o nezaposlenosti, koristite internetsku stranicu Job Hunt da biste je dobili.

Preporučeni Izbor urednika